In de buurt van Parma
5 september 2017 - Salsomaggiore Terme, Italië
We zijn gisteren neergestreken op een mooie camping met zwembad. Vanaf Genua hebben we een tochtje dwars door de Appenijnen gedaan richting Parma. Erg mooi, maar in het begin ook erg zenuwslopend met de camper. Er waren stukjes bij waar je moest claxonneren bij een bocht om evt. Tegenliggers te waarschuwen. Passeren was er op die punten niet bij en in zn achteruit met de camper....daar moest ik niet aan denken. Gelukkig nauwelijks tegenliggers op de weg, die door onze navigatie "snelweg" werd genoemd... Eindelijk ook proviand in kunnen slaan, zodat we weer zelf kunnen gaan koken, maar gisterenavond op de camping nog maar eerst een heerlijke pizza gegeten. Vooraf een glaasje aperol in een gigantische weckpot! Nu eerst een paar dagen uitpuffen en Dagje Parma bezoeken. Dat doen we met de trein. Heerlijk rustig bij onze camper vandaag, met 27 graden. Erg toevallig: Nederlanders die we op de vorige camping troffen, 2 stellen pensionado's met hondjes voor tentoonstellingen, kwamen we op deze camping weer tegen. Maar zij hadden de snelweg genomen, al dat klimmen en dalen en bochtjes sturen vonden ze maar niks. Was hun eerste en laatste keer in Italie zeiden ze: slechte campings, slechte wegen, weinig voorzieningen ( de natuur en de prachtige historische steden, daar hielden ze niet zo van! Sukkels.
Maria Gertsen:6 september 2017Mooi zonnig plekje. Hier wordt t echt herfst nu. Overmorgen vertrekken wij ook naar de zon
Lindsay:6 september 2017Die Pizza ziet er heerlijk uit! En wat een fijn zonnetje.